Szállítás

ingyenszállítás

Hírlevél
Fizetési megoldás
Termék részletek


A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad

-59%
A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
 • A farm, ahol élünk díszdobozos DVD - 1. évad
5 980 Ft
Kedvezményes ár: 2 480 Ft
Kezdete: 2022.07.25   Vége: 2022.08.31
Akcióból hátralévő idő:
Értékelés:

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

dvd1_design

A farm, ahol élünk című legendás televíziós sorozat Laura Ingalls Wilder írónő önéletrajzi ihletésű könyvsorozatából készült adaptáció. Az eredeti TV-sorozat vetítése óta első alkalommal jelent meg magyar nyelven DVD-n, vágatlan formában, eredeti szinkronnal, digitálisan felújított változatban, díszdobozos kiadásban.
A díszdobozos 1. évad tartalma 6 lemezen:

 • PILOT film
 • 1-24. epizód
 • Extra dokumentumfilm: A farm, ahol élünk jelenség 1. rész

Élje át újra az első évad szívmelengető kalandjait!

A DVD kizárólag webshopunkban vásárolható meg.

 

 • A DVD teljes időtartama 21 óra 23 perc (1283 perc)

  Extra: A farm, ahol élünk jelenség dokumentumfilm 1. része

  Hang: eredeti magyar szinkron és eredeti angol nyelv. A pilot rész és a dokumentumfilm feliratos.

  Az epizódok részletes leírását és a rövid videórészleteket az EPIZÓDOK fülre kattintva érheti el.

   

  Főszereplők:
  Charles Ingalls - Michael Landon
  Caroline Ingalls - Karen Grassle
  Laura Ingalls - Melissa Gilbert
  Mary Ingalls - Melissa Sue Anderson
  Carrie Ingalls - Lindsay és Sidney Greenbush
  Nellie Oleson - Alison Arngrim
  Nels Oleson - Richard Bull
  Harriet Oleson - Katherine MacGregor

  A pilot epizódot Blanche Hanalis és Jack Hanrahan írta, rendezte: Michael Landon.
  A sorozat további rendezői: Michael Landon, William F. Claxton, Victor French
  Leo Penn, Alf Kjellin és Lewis Allen.

  2014-ben, a sorozat 40. évfordulójára az NBC digitálisan felújította és újrakeverte a pilotot és a 9 évadot. Magyarországon most először kapható.

 • Átlagos értékelés
  554
  54
  Ozsváth Sándor
  Nagyon jó minőségű a film a doboz és várjuk mikor jön ki a többi évad
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  53
  Hégely Hortenzia
  Nagyon jó! Csak ajánlani tudom!
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  52
  Szabó Emese
  IMÁDOM!
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  51
  Lászlóné Szélig
  Kiváló minőségű mind a kivitelezése, mind a minősége a doboznak és a DVD filmeknek is. Vannak olyan jelenetek (csak pár másodpercesek) amelyek a régebbi kiadásokban nem voltak láthatóak, ezek persze nem befolyásolják magát a történetet, de sok pluszt ad hozzá. Én kicsit bánom, hogy nincs jobban kihangsúlyozva, hogy a Pilot film csak eredeti nyelven tekinthető meg (természetesen magyar nyelvű felirattal). De ettől függetlenül tiszta szívből tudom ajánlani mindenkinek aki rajongó, és eddig csak a régi, a televízióban leadott Divix-es verziót látta, és azoknak is ajánlanám akik nem ismerik a sorozatot, egy fantasztikus világ ami rögtön mindenkit elvarázsol. És külön köszönet a jól kivitelezett Menü készítőinek, profi munka.
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  50
  Dr. Baska Gabriella
  Nagy öröm, hogy megjelent a filmsorozat DVD-n, kiváló minőségű, mindenkinek csak ajánlani tudom!
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
 • Cikkszám
  dvd1
 • Kizárólag a Pilot epizód feliratos, a többi eredeti magyar szinkronos!

  Pilot

  Amikor a wisconsini nagy erdőben az élet nehezebbé válik, Charles Ingalls kénytelen dönteni: családjával Kansasbe költözik. A megpróbáltatások ellenére az Ingalls család helyt tud állni.
  Érdekesség: Melissa Gilbert minden epizód legjobbjaként írja le a Pilotot, szó szerint idézve: "...minden idők legjobb TV-filmje. Egyszerre lebilincselő, megkapó és vicces."
  "Tudtam, folyókon kelünk majd át, dombokon kapaszkodunk fel, és én örültem, hisz ez gyönyörű ország. Ujjongtam, hogy látni fogom."

  1. rész: Ahol barát terem 6

  Az Ingalls család a Minnesota állambeli Szilva-patak (Plum Creek) partján telepszik le, nem messze Walnut Grove-tól. Charles saját kezűleg házat épít családjának, majd azonnal a városba indul, hogy munkát keressen. Nehezen találja meg az egyensúlyt munkája és a családjával együtt töltött idő között, ám a legnagyobb kihívással akkor szembesül, amikor egy baleset következtében megsérül, veszélybe sodorva ezzel családját...
  Érdekesség: Mindenki szereti, ahogy a főcímzene alatt Carrie a domboldalon bukdácsol lefelé. Azt azonban kevesen tudják, hogy amikor ezt a jelenetet forgatták, az időjárás túl száraz volt ahhoz, hogy igazi prérivirágok nőjenek a dombon, ezért sok helyre műanyag virágokat drótoztak. A makacs művirágok és a szokatlan, ódivatú ruha miatt Carrie bukfence valódi baleset volt. Amikor ezt történt, Melissa Sue Anderson szintén megcsúszott és elvágódott a forgatás alatt.

   

  2. Vidéki lányok 6

  Laura és Mary aggódik: az első napjuk lesz az iskolában Walnut Grove-ban. Ám beilleszkedésüket megkönnyíti a tanárnőjük, Miss Beadle, és az osztály nagy többsége. Amikor Miss Beadle a szülőket meghívja az osztályba egy különleges felolvasásra, Laurának ki kell találnia valamit, ugyanis rájön, hogy nem fog tudni megfelelően felkészülni rá...
  Érdekesség: Ez egyike Melissa Gilbert „top 10-es” epizódjainak. A való életben ezen epizód forgatása közben kezdődött életre szóló, máig is tartó barátság Melissa (Laura) és Alison Arngrim (Nellie) között.
  Tudta-e?: a Vidéki lányok forgatása közben Alison Arngrim a hőség és a sokrétegű ruha miatt elájult.
  „Születésünktől fogva tanulunk, Laura, és ha bölcsek vagyunk, abba sem hagyjuk addig, amíg az Úr magához szólít...”

  3. A százmérföldes út 

  A várható nagy termésen felbuzdulva Charles és családja tervezik, hogy végre a lányoknak új ruhát, Caroline-nak meleg kabátot, Charlesnak pedig új csizmát vesznek - nem beszélve az eszményi lovakról. Úgy tűnik, az álom valósággá válik, azonban az Ingalls családot arculcsapásként éri, amikor a jégeső váratlanul tönkreteszi az egész termést...
  Érdekesség: Ennek az epizódnak a címe utalás arra a százmérföldes útra, amely a Kicsi ház könyvek 4. kötetében, „A Szilva-patak partján”-ban történt. Bár a könyvben szöcskejárás tette tönkre a terményt, s ezáltal az Ingalls család kénytelen volt elhagyni Plum Creeket, a könyvektől, azaz a valóságtól eltérően a tévésorozatban az Ingalls és a Wilder család mindvégig Walnut Grove-ban marad.

  4. Mr. Edwards otthona 6

  Charles, amikor Mankatoba utazik, összefut régi barátjával, Mr. Edwards-szal, akire ittasan talál rá. Együtt mennek vissza Walnut Grove-ba, Edwards pedig az Ingalls családnál marad, az istállóban szállásolják el, sőt, még munkát is kap a malomnál. Caroline összehozza őt a felénk és tartózkodó özvegy Grace Sniderrel...
  Érdekességek:
  Ebben a részben tűnik fel elsőként Bonnie Bartlett - Grace Snider szerepében.
  Mr. Edwards különleges karakter Laura Ingalls Wilder könyvsorozatában is. Az Ingalls család akkor találkozik vele először, amikor a 2. részben, a „Kicsi ház a prérin"-ben nem messze Independence városától telepednek le. Laura „vadember Tennesseeből” jelzővel aposztrofálja őt könyvében. Ezután a 4. kötetben, a „Szilva-patka partján" találkozhatunk vele, amikor is Mr. Edwards Laura apjának segít földet foglalni. Harmadszor pedig a 6. kötetben (A hosszú tél) tűnik fel, amikor az ekkor már vak Marynek nagylelkűen 20 dollárt ajándékoz.

  5. Johnny Johnson szerelme 6

  Amikor az új fiú, Johnny Johnson lesz az iskola új tanulója, Laura azonnal bűvöletbe esik. Johnny barátságos fiú, de figyelmen kívül hagyja, hogy Laura odavan érte, és azonnal Mary tudtára adja, érdekli őt. Bár Mary nem viszonozza az érzelmeit, ez a "szerelmi háromszög" elegendő ahhoz, hogy feszültséget okozzon a testvérek között...
  Érdekesség: A tó és az a fa, amely ebben az epizódban szerepel, helyileg nem a fő forgatási helyszínen volt, hanem a Magic Mountain vidámpark mögött, és több felvételt a tó partján forgattak.
  A lányok sminkese az a Whitey Snyder volt, aki Marylin Monroe személyi sminkese volt.

  6. Ha élőhalott lehetnék 

  Amy Hearn Walnut Grove egyik idős lakója, akinek gyermekei szinte alig látogatják meg őt. Elkeseredésében kitalálja: megrendezi saját temetését, az egyetlen alkalmat, amikor újra összejöhet a család, és nagy botrányt okoz, amikor a toron leleplezi magát...
  Érdekesség: Robin Muir, aki ebben az epizódban Miss Amy kisunokáját, Maureent alakítja, a 4. évadban ismét feltűnik, de egy másik szerepben: Charles Ingalls húgát, Pollyt játsza, az "Amikor még fiatalok voltunk" részben.

  7. Boldog születésnapot! 

  Laura barátságot köt a kedves Olga Nordstrommal, akinek egyik lába születésénél fogva rövidebb. Charlesnak nagyszerű ötlete támad, amivel Olga élete hatalmas fordulatot vehet, ám a kislány konok apja az útjában áll annak, hogy az ötletből valóság legyen...
  Érdekesség: Kim Richards, a népszerű gyerekszínész, aki később sikeres karriert futott be (pl. a "The Real Housewives of Beverly Hills" című reality sorozatban), ebben az epizódban Olga Nordstromot, egy sánta kislányt alakít.
  Tudta-e?: Amikor Nellie beleesik a kis tóba, valójában egy dublőr volt. Utólag aztán összevágták azzal, amikor Nellie kijön a vízből.

  8. Mami nyaralni megy 6

  Charles munka miatt egy mankatoi utazásra készül, amit szeretne összekötni egy romantikus utazással Caroline-nal. A lányokat Mr. Edwards gondjaira bízzák, viszont az események az előre eltervezettekhez képest nem várt fordulatokat vesznek...

  9. Anya tanít 6

  Amikor Miss Beadle egy baleset következtében lesérül, Caroline-t kérik fel, hogy átmenetileg helyettesítse a tanítónőt. A tanítás folyamán Caroline barátságot köt a csöndes és visszahúzódó Abel McKay-jel, egy idősebb tanulóval...
  Érdekesség: Ebben az epizódban Dirk Blocker alakította Abel McKay szerepét. Dirk apja, Dan Blocker, Hoss Cartwrightot alakította a másik, nagyon sok, a Farm sorozat színészi átfedésekkel tarkított sorozatban, a Bonanzában, Michael Landon mellett.
  Tudta?: Karen Grassle-nek jutott e részben a legtöbb szerep, ahol igazán megmutathatta nagyszerű színészi tehetségét. Caroline Ingalls szerepét 45 más színésznő közül kapta meg a szereplőválogatáson.

  10. A mosómaci 

  Mary véletlenül összetöri Laura kedvenc babáját, ezért - hogy kiengesztelje őt - hazavisz neki egy kölyök mosómedvét. Bár Charlesnak fenntartásai vannak, végül belemegy, hogy rövid időre befogadják az állatot. Olyan döntést hoz ezzel, amit később keservesen megbán...

  Érdekességek:
  A Jacket alakító kutyát valójában Barneynak hívták, Michael Landon imádta őt. A kutyus a stábbal együtt dolgozott a show-ban, egészen a 4. évadban történő haláláig.

  A könyvekben leírtak szerint az igazi Jack bulldog volt.
  Azt a jelenetet, amikor Mary bevallja papának, hogy Jasper megharapta Laurát, feltételezhetően két különböző időpontban vették föl, majd vágták össze. Landon ugyanis, amikor ezt a jelenetet vették fel, éppen beteg volt, így az ő közeli jelenetei nem lettek felvéve, dublőrt használtak, a szövegét pedig utólag mondta föl. Végül a producer úgy döntött, Melissa Sue Anderson játéka önmagában is elegendő ahhoz, hogy a jelenet jól sikerüljön. A végső vágásban tehát csak a Maryről készült felvételek lettek közeliek, így ez az epizód időben elkészülhetett a bemutatóra.

  11. A bádogharang 6

  Amikor Alden tiszteletes felveti, hogy gyűjtsenek pénzt egy új templomharangra, az indolatok magasra csapnak akörül, hogyan finanszírozzák meg a harangot. Az öntelt Mrs. Oleson egyedül kifizetné az árát, ha egy dísztáblát helyeznek el rajta a nevével. Mások tiltakoznak ez ellen, így a falu két ellenséges táborra szakad azzal fenyegetőzve, hogy otthagyják a templomot...
  Érdekesség: Ebben az epizódban a később Oscar-díjat kapott világhírű színész-rendező, Sean Penn is feltűnik. A többi gyerek között figyeli, ahogy a bádogos a harangot önti. Édesapja, Leo Penn rendezte ezt a részt.
  Tudta-e?:
  Ez volt Mr. Kennedynek, Christy és Sandy forrófejű édesapjának első nagyobb szerepe a sorozatban. Az 1. évad néhány későbbi epizódjaiban is fel-feltűnik aztán.

  12. A díj 

  Egy este, amikor Mary az istállóban a történelem vizsgára készül, véletlenül fellöki a petróleumlámpát. Miután eloltja a tüzet, az önmagából kikelt Caroline alaposan leteremti lányát. Később Mary munkát vállal Olesonéknál, hogy kifizessen minden kárt, amit a tűzzel okozott, és nehéz dilemma elé kerül, tovább súlyosbítsa-e anyjával való feszült kapcsolatát...
  Érdekesség: Melissa Sue Anderson, amíg el nem kezdték forgatni ezt az epizódot, addig soha életében még egyetlen gyufát sem gyújtott meg.
  Tudta-e?: Ez az első olyan rész az epizódok kronológiájában, amelyikben Michael Landon egyáltalán nem tűnik fel.


  13-14. Az Úr az én pásztorom 

  Az Ingalls családot egészen elbűvöli az újszülött jövevény, Charles Frederick Ingalls. Ám Laura féltékeny, és nem hajlandó a kisfiú egészségéért Istenhez imádkozni. Amikor pedig tragédia történik, Laura bűnösnek tartja önmagát, és egyik éjjel megszökik otthonról...
  Érdekességek: Ez a rész az egyike a Melissa Gilbert által "Top 10"-nek nevezett epizódok közül. Melissa bevallása szerint az epizód végén, amikor ő és Michael Landon sír, a könnyei valódiak voltak. Nem volt tehát szükség rá, hogy sminket vessenek be e megindító jelenet során.
  E hosszú epizódnak azt a részét, ami a városban játszódik, még az előző epizód,
  A bádogharang előtt forgatták. Ezt onnan is lehet látni, hogy e rész elején még nincs harangja a templomnak.

  15. Karácsony a kis farmon 6

  Közeleg a karácsony, mindenki keményen dolgozik, hogy előteremtse az ajándékokat. Mary a városi szabónál vállal munkát, Charles úgy jut plusz pénzhez, hogy szekérkerekeket javít. Azonban a legnagyobb döbbenetet Laura okozza, akinek személyes áldozata csak még tovább növeli a család összetartó szeretetét...

  16. Családi perpatvar 

  Mr. és Mrs. Oleson ezúttal komoly veszekedést csap, és elhatározzák, hogy elválnak. Az Ingalls család és barátaik megpróbálnak közbeavatkozni, és a köztük lévő feszültséget megszüntetni...

  17. Dr. Baker menyasszonya 6

  Mrs. Oleson fiatal unokahúga a városba látogat, és azonnal vonzódni kezd doktor Baker iránt, melyet viharos románc követ. A kettejük közti nagy korkülönbség ellenére eljegyzik egymást, ameddig egy váratlan esemény egy válságos döntés meghozatalára nem kényszeríti őket...

  18. A járvány 

  A városban néhányan komolyan megbetegednek. A templomban karantént rendeznek be, miközben a járvány forrását kutatják...

  19. A cirkuszos 

  Az Ingalls család éjszakai látogatót kap Will O'Hara, egy utazó cirkuszos személyében. Ellenállhatatlan személyiségével meggyőzi Charlest, hogy tábort verhessen a háza előtt. Amikor O'Hara "mágikus pora"  majdnem a vakbélgyulladásos Mrs. Oleson halálát okozza, Charles megkéri őt, hogy hagyja el a várost, miközben a családjában is tragédia történik...

  20. Gyermeki bűn 

  Az új fiú, Graham Stewart naponta különféle zúzódásokkal és lila foltokkal jön iskolába. Addig senkinek nincs bátorsága közbeavatkozni, amíg egy napon az alkoholista apa majdnem halálra veri fiát egyik alkoholgőzös dührohama közben. Walnut Grove közössége vonakodik, hogy közbelépjen, ám Caroline-nak - a gyermek védelme érdekében - végül sikerül meggyőznie őket...

  21. A vetőmag 

  Az egyetemet végzett farmer, Joe Coulter, Walnut Grove-ba költözik, és mesél a farmereknek az új hibrid kukoricáról, amelyből hatalmas termést lehet betakarítani. Beleegyezik abba, hogy a többiek összeadott pénzével útra kel, hogy mindenkinek megvegye a vetőmag-kukoricáját. Amikor az úton hazafelé baleset éri, nem tud visszatérni a városba, mely által a farmerek úgy érzik, becsapta őket, és meglógott a pénzzel...

  22. Életben maradni 

  Charles elhatározza, családjával egy tavaszi utazást tesznek meg Mankatóba, de hazaúton erős hóviharba kerülnek, ezért menedéket keresnek és találnak egy elhagyatott faházban. Tüzet raknak, hogy átvészeljék a vihart, ám komoly gondok adódnak, amikor Charles vadászni megy, hogy élelmet szerezzen családjának...

  23. Johnny világot lát 

  Johnny bizony "világgá megy", akit elkísér Mr. Edwards, hogy a fiút megóvja a bajtól. Johnny összeismerkedik egy lánnyal, aki szépen elszedi tőle az összes pénzét. Mr. Edwards megkísérli meggyőzni Miss Mimit, hogy beszélje rá Johnnyt: térjen vissza haza...

  24. Az alapító napja 6

  Mindenki lázasan készül az Alapító napjára, ahol játékokban és komoly versenyekben mérhetik össze egymás erejét, tudását. Az Ingalls család minden tagja részt vesz a játékokban, de a leginkább említésre méltóbb ebben Charles, aki egy kellemetlen és nagyképű munkatársával veszi fel a harcot a favágó versenyben...

 • Cím: A farm, ahol élünk

  Eredeti cím: Little House on the Prairie

  Műfaj: filmsorozat

  Kiadó: Pioneer Publishing Kft.

  Játékidő: 21 óra 23 perc (1283 perc)

  Korhatár besorolás: 12, nyilvántartási szám: NFT/25003/2018, NFT/25004/2018

  Képarány: 4:3

  Rendszer: NTSC

  Adattároló: DVD9

  Adattárolók száma: 6

  Nyelvek (audio): magyar, angol

   

   

  Kedvezményes árú szállítás Romániába, Szlovákiába, Ausztriába is!

  © Pioneer Publishing Kft. Ez a DVD szerzői jogvédelem alatt áll, és csak otthoni lejátszása engedélyezett. A produkció kép­ és hanganyagának részeiről és egészéről másolatot készíteni, a DVD-­t továbbadni, nyilvános helyen vetíteni tilos. Minden jog fenntartva!

 • Egy kis ízelítő a felújított filmsorozat DVD-n megjelent 1. évadjának extrájából, A farm, ahol élünk jelenség című dokumentumfilmből:
  (Nagy képernyős nézethez az elindítás után kattintson kétszer a videóra)