Szállítás

ingyenszállítás

Hírlevél
Fizetési megoldás

Karen Grassle

Caroline Ingalls: - Ott vagyok otthon, ahol ti. Te és a gyerekek az én családom.”
Charles Ingalls: - Szeretlek, Caroline Ingalls!”
(Pilot epizód)

karen

Bár valószínűleg Caroline Ingalls szerepébe szerettünk bele, ám ezen túlmenően Karen Grassle virágzó karriert futott be. Tudjon meg többet az elbűvölő nőről, amelyben mamaként nyerte el szívünket, és tudja meg, mi lett vele A farm, ahol élünk után.

Karen Grassle korai évei
Karen Grassle Kalifornia államban, Berkeley-ben született 1942. február 25-én. Főiskolai évei alatt Berkeleyben kapcsolódott be a színházi életbe, és itt is ragadt. 1965-ben ösztöndíjra jelentkezett, hogy a londoni akadémia zene és dráma szakán színházművészetet tanuljon. Karen így emlékszik vissza erre az időszakra: „Életem egyik legizgalmasabb tanulási időszaka volt ez; az iskola kiváló volt, és Londonba járhattunk színházba, ahol az angol nyelv legremekebb színészeit és darabjait láthattuk.”

karen1

Miután visszatért az Egyesült Államokba, a Broadwayn debütált egy darabban, címe A tarka kutya volt, melyben alakításáért a legjobb újonc színészt jelölést nyerte el.

the gingham dog

Habár a színház megmaradt első szerelemként, mellette a televíziónál talált munkát, ahol az 1970-es években reklámokban tűnt fel először.

A farm, ahol élünk évek
Amikor Karennek lehetősége adódott, hogy Caroline Ingalls szerepében olvasson fel részeket, emlékei szerint Michael Landon is komolyan részt vett ebben a folyamatban. Együtt ültek a padlón, és hangosan olvasták fel a meghallgatás jeleneteit. A DVD egyik interjújában Karen azt mondja, Michael a lába elé vetette magát, és így szólt: „Vigyék az öltözőbe/ruhatárba!”

karen farm

A sorozat részének lenni - számára ez egy tanulási folyamat volt, melyre szeretettel emlékszik vissza. Melissa Gilbert bevallása szerint mindig nézte Karent, ahogy ő bemelegítő gyakorlatokat végez, és a szerepét tanulja. Karen profi hozzáállása – és nemcsak a szerepéhez – mindenkire mély benyomást tett.
1974 és 1983 között, amikor a Farmot először vetítették Amerikában, Karen több mint 180 epizódban tűnt fel a sorozatban. A legtöbb részben Laura kalandjait támogatja, és egyfajta ragasztó szerepét tölti be, mely a családot összetartja. Időnként karaktere még inkább felcsillan; az egyik interjúban a kedvenc epizódjaként A hit erejét jelöli meg. „Ezt a részt nekem írták, így szélesebb skálán tudtam mozogni. Azt hiszem, Mike abban reménykedett, hogy ezért Emmy díjat is kapok… Örömteli számomra, hogy oly sok ember emlékszik rá, és ennyire szerette ezt a részt.”

A Farm után
Miután véget ért a sorozat, Karen Grassle visszatért a színházba, melyet úgy szeretett, illetve vendégsztárként szerepet kapott TV sorozatokban és filmekben. Az egyik ilyen, amire a legbüszkébb, s amelyben a forgatókönyv írásában és szereplőként is egyaránt részt vett, egy 1978-as film volt, melynek címe Battered. Ebben a filmben egy nehéz témában élhette ki kreativitását.

battered

Később Karen megcsillogtathatta sokoldalúságát más projektekben is, például több epizódban feltűnt a Magyarországon nem vetített The Love Boat, illetve a Gyilkos sorok című TV-sorozatokban.

karen7

Kevin Costner mellett is feltűnt a Wyatt Earp című 1994-es filmben.

Karen ma a San Francisco-öböl környékén él, és továbbra is játszik a helyi színházban. Fia, Zach a közelében lakik, és ma is aktív kapcsolatot ápol számos korábbi farmos hírességgel, például barátnőjével Charlotte Stewarttal (Miss Beadle).

karen8

Rajongói számára a mai napig ő testesíti meg Caroline Ingallst mint igazi mamát.

Forrás: Little House on the Prairie