Szállítás

ingyenszállítás

Hírlevél
Fizetési megoldás

A farm, ahol élünk könyvsorozat születése

Laura, édesapja iránti tiszteletből és szeretetből misszióként megőrizte a meséit. Az a rengeteg történet, amelyet tudott és ami vele megtörtént, a pionír élet mesélőjeként tette őt híressé. Az 1937-es detroiti könyvvásáron, amikor a 4. részt (A Szilva-patak partján) először adták ki, a közönség előtt így válaszolt a kérdésre, mi volt a célja könyveinek megírásával:

Azon gondolkodtam, milyen csodálatos gyermekkorom is volt. Láttam az egész határvidéket: az erdőket, az indiánok által lakott hatalmas síkságokat, a határvidéki városokat, a vasút építését vad, még be nem települt vidékeken, a földek birtokba vételét, ahogy a farmerek érkeztek, hogy földtulajdont szerezzenek. Ráébredtem: mindezt láttam és átéltem. A határ betelepülésének egymás után következő fázisait. Elsőként a határszéli lakosok, majd a pionírok – az úttörők –, aztán a farmerek és a városépítők, városalapítók. Ekkor értettem meg: egész életem képviselte és kifejezte az amerikai történelem egy egész időszakát. Amikor a határ eltűnt, a mezőgazdaság vette birtokba a területet, mikor egy farmerhez mentem feleségül.
Úgy tűnt számomra, gyerekkorom sokkal de sokkal gazdagabban és érdekesebben telt, mint a mai gyermekeké, annak ellenére, hogy azóta mennyi sok új találmány és micsoda fejlődés történt. Azt szerettem volna megmutatni a mai kor gyermekeinek, hogyan is kezdődtek a dolgok. Hogy megtudják, mi van azok mögött a dolgok mögött, amiket most látnak. Hogy mi tette Amerikát azzá, ahogyan azt most ismerik. Ekkor döntöttem el: megírom gyermekkorom történetét néhány kötetben, egy hétkötetes* történelmi ifjúsági regénysorozatban, amely az amerikai határvidék minden aspektusát bemutatja.
Miután a munka jól indult, azt mondták, ilyesmit eddig még nem csinált más. Többkötetes regények csupán felnőtteknek íródtak. A lányom, Rose Wilder Lane szerint ez valami egyedi lehet, mivel többrészes ifjúsági regényt eddig még senki nem írt. Mindig van valaki, akinek elsőnek kell lennie.
Én pedig átéltem azokat a napokat mamával és papával.

*Laura a nyolcadik kötetet (Azok a boldog, arany évek) ebben az időben még nem tervezte megírni, a kilencedik kötet (Az első négy év) pedig csak post humus jelent meg 1971-ben.

Megtiszteltetésnek érezzük, hogy megjelentethetjük magyar nyelven mind a 9 kötetet.