Szállítás

ingyenszállítás

Hírlevél
Fizetési megoldás

Termékek


6. A hosszú tél
6. A hosszú tél

Ajándék: a könyvben szereplő dalok hanganyaga mp3 formátumban (letölthető)
Olvassa el a teljes 1. és 2. fejezetet a fülekre kattintva
FIGYELEM! A hanganyagok letöltése regisztrációhoz kötött.
Vendégvásárlóként nincs lehetőség letöltésre.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
20
Vágvölgyi Zoltán
Aki látta a Farm, ahol élünk című filmsorozat néhány epizódját, az biztosan emlékezik az Ingalls családra, Laurára, Charlesra, Mary-re és a többiekre. A film hangulata hasonló a könyv hangulatához: kedves, tanulságos családi történet. Bár a mai világban az ingerküszöb igen magasan van, ez a történet pedig nem vetekedhet egy akciódús, szörnyekkel és varázslókkal teli regény izgalmaival, ám aki kellemes, nyugodt kikapcsolódásra vágyik, és szerette a filmsorozatot, az nem fog csalódni ebben a kötetben sem.

A történet egy meleg augusztusi napon kezdődik, amikor Charles Ingalls és Laura szénát hordanak az állatok számára. Egyszer csak fura dologra lesznek figyelmesek: egy pézsmapatkány házára, aminek a falát szokatlanul vastagra építette lakója. Charles elgondolkodik, és azt gyanítja, hogy ez a vastagfalú búvóhely kemény telet jelez előre. Baljós előérzetét megerősíti egy öreg indián, aki 7 hónapos hideg telet jósol. Charles nem is tétlenkedik sokat, egész családjával beköltözik a vékony falú "igényviskójukból" a biztonságosabbnak hitt városi házukba. Egy dologra azonban nem számítanak: a közelgő tél olyan rettenetesen kemény és hideg lesz, amilyet még sosem éltek meg. A városka minden lakója nagy bajba kerül, mert az élelmiszert szállító vonat a hóakadályok miatt nem érkezik meg. Elvágva a külvilágtól csak magukra számíthatnak. Egyetlen megoldás kínálkozik: egy 30 mérföldre lévő tanyán él egy ember, akinek jó termése volt, és hatalmas mennyiségű gabonát raktároz. De oda el is kellene jutni, ami ilyen fagyos, viharos időben életveszélyes vállalkozás...

A történet a filmsorozathoz képest annyi plusszal (és érdekességgel) szolgál, hogy a könyvben számos angolszász eredetű népdal (vagy műdal?) van lejegyezve, melyeket Ingallsék énekelnek otthon. Ezek a dalok - bár nem irodalmi igénnyel lettek magyar nyelvre lefordítva - mégis jól mutatják annak a 19. századi világnak a gondolkodását és érzésvilágát. Bátorító, biztató és alapvetően optimista szemléletet tükröznek. Az írónőnek saját tapasztalatán alapuló története kimondatlanul is az emberi összetartásnak és a szeretet erejének példája.

19
rafaelo0824
Ez a rész letehetetlen volt. Aggódtam a kis családért a 7 hónapos iszonyatos tél alatt, de tetszett, hogy soha nem adták fel a reményt, és jó dolgokat találtak ki. Almanzo és Royal is elég sokat szerepeltek, őket is nagyon szerettem. Semmi rosszat nem tudok mondani erről a sorozatról, abszolút kedvenc.

18
Balogh Zita
Nagyon át tudtam élni a történetet, köszönöm az élményt!
17
Leidlné Dóra
Olvasom a A hosszú tél c. könyvet,meleg szobában,meleg takaró alatt és fázom.
16
Szabó Patrícia Csilla
Sziasztok,képzeljétek el ma meg érkezett a gyönyörű 6 kötetes gyűjteményem:)Éljen éljen:)
15
Scsur Ágnes
Kedves Timi!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Hozzánk már megérkezett a nyuszi, meghozta a könyveket!
Ági

14
Ildikó Battáné Béhn
Megkaptam nagyon szépen köszönöm!
13
Zsófi H
Nagy öröm, hogy a regény teljes egészét eljuttatjátok otthonainkba. Kötetről kötetre magával ragadóbb a történet, a hatodikat egyszerűen képtelen voltam letenni annyira izgatott a vége.. Sokaknak nagy szüksége lenne az elolvasására, mert nagyon mély mondanivalókat tartalmaz.
Alig várom a folytatást!

12
Edit
Ma megkaptam a 6. kötetet. köszönöm szépen a humánus ügyintézésüket!
Nagy öröm számomra mert nem mostanában tudtam volna a CIB bankhoz átutazni
és nagy fáradság is lenne. Köszönöm a jóindulatu segitségüket. Tisztelettel: Bányai Ferencné, Gyula

11
Toldi Norbert
Hihetetlen gyorsasággal kaptam meg a 6 kötet, melyek egyszerű, mégis igényes kivitellel készültek, az első kötetnek lassan a végére érek. Fenomenális olvasmány, az ember belecsöppen az akkori emberek életébe! Köszönet mindenkinek, aki a könyvek megjelenésén fáradozott. Izgatottan várom a hátralévő köteteket!
10
Tóth-Csordás Ágnes
Megkaptam a várva várt könyvet! Köszönöm szépen!
9
Fazekas Tímes
Megérkezett a 6. könyv, gyönyörű kiadású könyvek! Köszönöm szépen!
8
Szegedi Gabriella
Ma végre meg érkezett a 6. Kötet. Köszönöm. Alig várom h belevessem magam.
7
Fekete-Dávid Éva
Ma érkezett a postával a 6. Kötet. Micsoda boldogság. Autóba ülve addig el sem indultam munkába, míg egy oldalt el nem olvastam belőle, hogy túléljem estig.
6
Molnár Kriszti
Nekem is megérkezett ma a csomagom! <3
Hálás köszönet imááádom!

5
Kovács Marika
Kedves Farm Barátok , a mai napon meg kaptam a könyvet , és a mágnes házikót . nagyon örülök neki . Köszönöm szépen , és mindenkinek boldog , KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !!!!!!
4
Ternyák Alexandra
Jó napot! Ma megkaptam a 6. könyvet. Nagyon szépen köszönöm
3
Czeiner Nikolett
Megérkezett! Nagyon szép!

2
Éva
Köszönöm a 6. kötetet, már nagyon vártam!! Újabb szép könyvvel gyarapodott a sorozat. A csodás történetek folytatódnak!! A hanganyag ismét nagyon megörvendeztetett. Gratulálok a szerkesztőknek, kiadónak!!
1
Veres Attiláné
Sziasztok! Ma megkaptam a könyveket köszönöm nagyon örülök neki
További jó munkát, szép napot kívánok!