A sorozat további kötetei

7. KÖNYV: KICSI VÁROS A PRÉRIN

A kis közösség, amelynek sikerült átvészelnie a hosszú telet, mostanra növekedő, virágzó kisváros lett.
Laura első állásába lép: ingek varrásával kezd foglalkozni. Gyűlöli ezt a munkát, mégis kitartóan végzi, hogy Mary iskoláztatásához hozzájárulhasson. Július 4-­én Laura, Carrie és papa a városba sétálnak az ünnepségre. Itt lóversenyt rendeznek, amelyben Laura jövendőbeli férje, Almanzo Wilder nyeri a fogatversenyt két Morgan lovával.
Az igénytanyán a család kukorica és zabtermése szépen nő, és papa úgy tervezi, hogy a bevételéből ősszel már iskolába tudja küldeni Maryt. A termést nyáron feketerigók lepik el, és az egészet elpusztít­ják. A lányok kénytelenek belenyugodni, hogy Marynek még várnia kell, ám papa eladja egyik tehenüket, így egészítve ki az iskolai pénzt. Amikor mama és papa elkísérik Maryt a kollégiumba, Laura, Carrie és Grace egy teljes hétig magára marad. Hogy valahogy elűzzék a Mary hiányából fakadó űrt, néhány kisebb baleset ellenére sikeresen elvégzik az őszi nagytakarítást, meglepve ezzel a hazatérő szülőket.
Bár a család úgy hiszi, a következő tél nem lesz olyan kemény, mint az előző volt, mégis úgy döntenek, télre a városba költöznek, mivel a viskó nincs szigetelve. A városban Laura és Carrie újból iskolába jár, ahol ismét találkoznak barátnőikkel, Minnie Johnsonnal és Mary Powerrel. Laura egy új lánnyal, Ida Brownnal is megismerkedik, aki az új tiszteletes, Brown atya fogadott lánya. Laura végzete, Nellie Oleson a Szilva-­patakról, De Smetbe költözik, aki szintén ott jár iskolába. Az őszi terminus tanára Eliza Jane Wilder lesz, akinek a közelben saját igénybirtoka van. Nellie Miss Wildert Laura ellen fordítja, és egy időre Miss Wilder el is veszti az osztály fölötti kontrollját. Az iskolatanács látogatása
teszi helyre ezt a rendet, de Miss Wilder a terminus végén elhagyja az iskolát.
A téli terminusban Mr. Clewett az új tanító. Laura buzgón veti bele magát a tanulásba, tudván, hogy csupán egy éve maradt a tanítói vizsgára. De pihenni is van alkalma, mivel De Smet városa az iskolaházban irodalmi esteket, találkozókat szervez, ahol péntek esténként az egész város összegyűlik szórakozni: énekelnek, szépbeszéd előadást adnak, vagy épp darabokat, költői esteket szerveznek a városlakók.
Almanzo Wilder engedélyt kér, hogy Laurát hazakísérhesse a templomból. Mama igencsak meglepődik ezen, hiszen Laura még csupán tizenöt éves, Almanzo pedig felnőtt férfi.
Karácsony közeledtével Mr. Owens, az új tanító iskolai bemutatót szervez, hogy felhívja a figyelmet a túlzsúfolt iskola megnövekedett igényeire. Mr. Owens Laurát és Ida Brownt jelöli ki, hogy szavalják el az egész amerikai történelmet napjaikig. Idegességük ellenére aznap este Laura és Ida tökéletesen szerepel. Hasonlóképpen Carrie is, aki egy verset szaval. Almanzo ezúttal is hazakíséri Laurát, majd felajánlja, hogy elviszi őt egy szánutazásra.
Hazaérve Laura megismerkedik Mr. Brewsterrel, aki látta Laurát az iskolai esten, és felajánl neki egy tanítói állást a Brewster telepen, 19 km­-re De Smettől. Az iskola felügyelője eljön, és levizsgáztatja Laurát; bár még nincs tizenhat éves, megkapja a tanítói állást.
Laura felkészül hát a tanításra…

8. KÖNYV: AZOK A BOLDOG, ARANY ÉVEK

9. KÖNYV: AZ ELSŐ NÉGY ÉV