Szállítás

ingyenszállítás

Hírlevél
Fizetési megoldás
Termék részletek


9. Az első négy év

9. Az első négy év
 • 9. Az első négy év
 • 9. Az első négy év
2 350 Ft
Értékelés:

Olvassa el a bevezetőt és az előhangot a fülekre kattintva

 • 1885. augusztus 25­-én, miután összeházasodnak, Laura és Almanzo Wilder kiköltöznek új kicsi házukba a prérire. Laura most már fiatal telepes feleség, és keményen kell dolgozniuk Almanzóval, hogy megműveljék az otthonuk körüli földet Dél­Dakota prérijén. Hamarosan megszületik első gyermekük, Rose, a fiatal családnak pedig szembe kell néznie és diadalmaskodnia kell azokon a kihívásokon, amelyek egy amerikai telepes életében oly sokszor adódnak. Véget ér Laura Ingalls Wilder kalandja pionírlányként, és kezdetét veszi egy új élet pionír feleségként és anyaként.
  A kilenc kötetes A farm, ahol élünk sorozat olvasók generációinak kedvenc olvasmánya, amely egyben egy páratlan bepillantást nyújt Amerika határvidékének múltjába. Szívmelengető, felejthetetlen családi regény.

   

  Kiadó: Pioneer Publishing
  152 oldal
  Cérnafűzött kötés
  Kemény táblás
  Megjelenés dátuma: 2017. augusztus 14.
  Fordítás: Pioneer Publishing Kft.
  ISBN 978-615-80296-8-1

   

  Kedvezményes árú szállítás Romániába, Szlovákiába, Ausztriába is!

 • Átlagos értékelés
  512
  12
  Papp Jánosné Gyöngyvér
  Egyszerűen letehetetlenek a sorozat kötetei. Megnyugvás a nap végén, betekintés egy csodálatos világba. Köszönet a magyar nyelvű kiadásokért :) Imádom az egész sorozatot sokadszori olvasás után is :)
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  11
  Durst Márti
  Nagyon tetszett, mindenkinek nagyon ajánlom! Valósághű ábrázolást kapunk belőle az akkori telepesek életéről ,mely bár embertpróbáló és könyörtelen, a szereplők mégis meglátják a szépségét és tudnak bodogok lenni a körümények ellenére. Talán ez az, ami a legjobban tetszett. Laura és Almanzo soha nem adják fel. Ez a mű ( a sorozatból) szól leginkább a küzdelemről és az újrakezdésről. Megmutatja h mindig van honnan felállni. Mindenkinek ajánlom.
  Néha, amikor úgy érezzük, h a mi életünk a legnehezebb, és már nem tudjuk folytatni ,erőt adhat ez a könyv.
  Önmagában is megállja a helyét , de persze a korábbi köteteket olvasva még érdekesebb.
  Jó szórakozást kívánok! :)

  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  10
  Kolcsár-Fodor Margit
  Nagyon értékes,S érdekes egy könyv.
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  9
  Csiszárné Ilona
  Olvasmányos, tanulságos történetek!
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
  8
  Kovács Marika
  A könyv maga a csoda imádom!!!
  Előnyök: -
  Hátrányok: -
 • Cikkszám
  173970
 • Bevezető

  Ez a történet ott kezdődik, ahol Azok a boldog, arany évek véget érnek. Laura és Almanzo Wilder küzdelmeiről számol be házasságuk első éveiben, és a soron következő epizódja annak a történetnek, mely Laura gyermekkorával kezdődött nyolc könyvvel ezelőtt. Ezek az események azelőtt történnek, amelyek az Úton hazafelében lettek lejegyezve – Laura naplójában, melyben a kis család kalandjairól számol be, amikor szekerükkel a dakotai területről Missouriba költöznek 1894-ben.
  Az első négy év kéziratára Laura papírjai között bukkantak rá. Ceruzával írta három narancsfedelű iskolai füzetbe, amiket még régebben vásárolt a Springfield Szatócsüzletben, darabját öt centért. Korábbi könyvinek első vázlatait Laura ugyanígy írta. Személyes véleményem, hogy ezt az 1940-es évek végén írhatta, és Almanzo halála után már nem érdekelte annak átnézése, illetve kiadásra történő előkészítése. Mivel ezt ő nem tette meg, érezhető a különbség a korábbi könyveiben megszokott történetek leírási módjában.
  Az egyik fontos részben elmeséli Laura és Almanzo lánya, Rose születését és gyermekkorát. Rose a legkedvesebb barátom és mentorom volt. Fiatal fiúként találkoztam először Rose-zal, később az ügyvédje lettem. Feleségem és én sok éven át közeli kapcsolatban álltunk családjával. Ő adta át nekem ezt a kéziratot megőrzésre, és halála után, 1968-ban, elvittem a Harper & Row (jelenleg HarperCollins) kiadónak. Alapos meggondolást követően, gondolván arra a számtalan gyermekre és felnőttre, akik a Kicsi ház könyveket olvasták, valamint figyelembe véve, ami Laura és Rose szándékában is állt, a Harper szerkesztői és én úgy döntöttünk, Laura eredeti kéziratát abban a formában jelentetjük meg, ahogyan azt legelőször, a narancsszínű jegyzeteiben leírta.
  Rose-ból híres szerző lett, aki továbbvitte Laura pionír szellemiségét azáltal, amennyi kalandot átélt Amerikában, illetve más országokban. Számos elbűvölő könyvet írt hazájáról és olyan távoli helyekről, mint Albánia, s világszerte ismertté vált. Ám Rose olyan időkben nőtt föl, amikor a hölgyek nem keresték tudatosan a hírnevet. Ő azt választotta, hogy saját élete helyett inkább mások életére vet fényt, ezért kellett hát e könyv megjelenésének apja, anyja és saját életéről haláláig várnia.
  Rose (akiből később Mrs. Rose Wilder Lane lett) teljes, mozgalmas életet élt. Miután édesanyja meghalt, megírta megjegyzéseit az Úton hazafeléhez. Sok különféle cikket publikált folyóiratokban, közülük néhány meg is jelent Nők feljegyzései az amerikai kézimunkáról címmel. Dolgozott egy fontos könyvön is, mely még kiadásra vár, illetve 1965-ben háborús tudósítóként Vietnamba küldték, amikor már hetvennyolc éves volt! Rose folyamatosan olvasott, és valamennyi témában, amire csak gondolni tudok, többet tudott bármely személynél, akit valaha ismertem. Egy héttel világ körüli utazása előtt, nyolcvanegy évesen, a szíve hirtelen megállt otthonában, Danburyben (Connecticut), ahol harminc évig lakott. Az ezt megelőző este még kedélyes társalgást folytatott barátaival, miután sütött nekik híres kenyeréből.
  De vajon mi történt azok után az események után, melyek Az első négy évben és az Úton hazafelében lettek leírva – miután Laura, Almanzo és Rose elérték „a nagy piros alma vidékét”?
  Ott, az Ozark hegységben, Almanzo saját kezűleg, különös gondossággal és precizitással egy elbűvölő vidéki házat épített a földön, amit Laura később Rocky Ridge (Sziklás Gerinc) Farmnak keresztelt el. Ott éltek és folytattak sikeres gazdálkodást hosszú és boldog életük folyamán, Almanzo 1949-ben, kilencvenkét, illetve Laura 1957-ben, kilencvenéves korában bekövetkezett haláláig. Otthonukat azzal a szilárd elhatározással építették, hogy az örökké tartson, és azon szerencsések, akik elzarándokolnak Mansfieldbe (Missouri), láthatják e fosszíliákkal tűzdelt sziklakőkéményes boldog otthont, amiben a legtöbb bútor még Almanzo saját keze munkáját dicséri, illetve sok más kincset. Papa hegedűje, Mary orgonája és Laura kedves varrós doboza is itt található, ahogyan Rose pár saját személyes tárgya is. A Rocky Ridge Farm jelenleg állandó, nonprofit kiállítás. Ha ellátogat ide, a kurátorok, akik maguk is szerették és személyesen ismerték Wilderéket, körbe fogják Önt vezetni, és elmondanak majd olyan részleteket, melyek minden bizonnyal nincsenek benne a Kicsi ház könyvekben, hogy ezáltal is segítsék még jobban megismerni Laurát, Almanzót és Rose-t.
  Mi mind nagyon szeretnénk, ha még több lenne Laura történeteiből. Megismertük és kedveljük személyiségüket, szellemiségüket. Fontos részei életünknek, és értelmet adtak neki. De ha már nincs is több ezekből a történetekből, akkor saját életünk történetét tegyük mi magunk legalább olyan értékessé, mint amilyen az övék volt.

  Roger Lea MacBride
  Charlottesville, Virginia
  1970. júliusa

 • Előhang

  Sziporkázva és közel ragyogtak a csillagok a prérin. Fényük világosan rajzolódott ki a lágyan hullámzó táj emelkedőinek taréján, de az alacsonyabban fekvő részek és mélyedések sötét árnyékokban maradtak. A világos bricskát két gyors léptű, sötét ló húzta az úton, mely csupán elmosódott nyomként rajzolódott ki a fűrengetegből. A bricska tetejét leengedték, így a csillagok puhán ragyogtak rá a kocsit hajtó ember sötét, elmosódott foltjára és a mellette ülő fehér ruhás alakra. Tükörképük visszaverődött az alacsony, fűvel benőtt part mentét követő Ezüst-tó vizében. Az éjszaka édes volt az út két oldalán vastagon növő vad prérirózsák erős, harmatos illatától. Tiszta alt hangú ének emelkedett lágyan a lovak patáinak könnyű dobogása fölé, miközben a lovak, a bricska és az elmosódott alakok tovahaladtak útjukon. Úgy tűnt, mintha a csillagok, a víz és a rózsák mind a hangra figyelnének, oly nagy volt a csend, mivel az ének róluk szólt. A csillagfényben, a csillagok alatt, A nappal harmatos végén, Amikor a fülemüle énekli Utolsó szerelmesdalát a rózsának; A nyár csöndes, tiszta éjjelén, Mikor a szellők lágyan játszanak, Otthonunk ragyogásából Nesztelen léptekkel elosonunk. Hol ezüst vizek suttognak A tenger partjánál, A csillagfényben, a csillagok alatt, Szabadon s vígan vándorlunk. Június volt, így a rózsák virágjukkal szinte elborították a préri lankáit, a szerelmesek pedig a szabad ég alatt utaztak a hallgatag, illatos éjszakákban, melyek elcsitultak végre a napnyugta után lecsendesedő szelektől…